Team Member
Anjet van Linge

Anjet is een kunstenaar. Ze werk met steen, steeds onderscheidend wat moet blijven en wat weggehakt om ruimte te maken.

Haar werk onstaat meestal naar aanleiding van ervaring of een vraag die haar bezig houdt. Heeft hoop een schaduwkant? Wat is het verhaal van het leven dat we niet kozen? Haar stenen nodigen uit tot verstilling, vertraging, waarnemen. Ze werkt hoofdzakelijk met hamer en beitel. Het fysieke contact tussen beitel en steen, de verwoesting die nodig is om te creëren, de onherroepelijkheid van het werk en het handschrift dat de beitel op de steen achterlaat vormen deel van het proces, en zijn voor haar essentieel in het werk. Het beeld dat zo langzaam ontstaat nodigt keer op keer uit tot niet weten, tot stil zijn en kijken, zien wat er al is.

Als een consultant, werkt Anjet al jaren met international organisaties, waarbij ze mensen helpt te zien wat er is, en te onderkennen wat ze wellicht kunnen loslaten.

Team Member
Marc de Groot

Marc is een kunstenaar, Qi Gong leraar en steenhouwer. De schoonheid van de natuur en eerlijk leven zijn voor hem van groot belang.

Zijn werk kenmerkt zich door een verwondering over de overdaad aan en schoonheid van natuurlijke vormen. Marc’s werk nodigt uit tot heel goed kijken naar dingen die we normaal gesproken over het hoofd zien. Koolzaadjes, meidoornbessen, gras. Met een meditatieve aandacht maakt hij kleine, intieme werken, waarin zowel elke individuele zaadje zichtbaar is, als ook het geheel. Chinese QiGong meesters zeggen vaak “I love ten thousand things”. Want als je van tienduizend dingen houdt, houd je eigenlijk van alles wat er is. Hoeveel is dan tienduizend? En wat worden tienduizend koolzaadjes samen?

Als beoefenaar van Qi Gong heeft hij ervaren dat je eerst moet leren staan voordat je kunt leren bewegen.

Onze schapen, en de honden Pollock en Bella, en katten Klaasje en Zorro horen bij het team dat je hier welkom heet.

Ervaringen van deelnemers:

  • “Gedeelde stilte maakt ruimte voor een andere manier van communicatie, zonder woorden, vergelijkbaar met hoe dieren communiceren, die hebben ook geen woorden nodig”

  • “Ik vind groepen altijd een beetje lastig, maar dit was precies goed – een kleine groep die de stilte draagt, goede gesprekken daaromheen, geen koetjes en kalfjes. Het was een hele rijke ervaring”

  • “Ik heb me verbaasd over hoe mooi zo’n ritme is, hoe het me helpt mijn aandacht te richten, en met meer van mezelf aanwezig te zijn, zonder dat er enige dwang is”

  • “Dit is een heel aardse retraite, stil en gegrond – spiritueel zonder te zweven, dat was heel waardevol”